خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
خانه » مشاوره خانواده

مشاوره خانواده

هر خانواده ای مشکلاتی در درون خود دارد. اصولا همزیستی چند نفر انسان کنار هم پتانسیل بروز مشکل را دارد چراکه هیچگاه خواسته های همه شان نمی تواند در یک راستا باشد.

همه ی ما به نوعی برخی از این مشکلات خانوادگی را تجربه کرده ایم و به نوبه خود با آنها سر و کار داشته ایم. بیشتر این مشکلات مربوط به نحوه ی تعاملات بین اعضای خانواده هستند. مشکلاتی از قبیل معضلت خاص برخی از اعضای خانواده، یا ارتباط نامناسب برخی از اعضا، رابطه ی نامطلوب والدین با فرزندان، مشکلات پدرو مادر باهم و غیره .

مشاوره خانواده

در واقع عوامل مختلفی وجود دارند که می توانند باعث بروز برخی مسائل در هر خانواده ای شوند. شکل آنها ممکن است از هر خانواده به خانواده ی دیگر متفاوت باشد. اما در مجموع این بدان معنی نیست که هر خانواده ای طبعا مشکلاتی دارد. خیر. بسیاری از خانواده هم هستند که با رعایت نکات رفتاری صحیح، زندگی بسیار خوب و مسالمت آمیزی با هم دارند.

در ادامه بخوانید : مشاوره خانواده

نکته : هر زن و شوهری بعد از ازدواج عملا تشکیل خانواده داده اند. داشتن خانواده به هیچ وجه به معنی داشتن بچه نیست. بلکه یک جمع دو نفری زن و شوهری هم یک خانواده محسوب می شوند. علاوه بر آن امروزه شکل خانواده ها دیگر محدود به یک والدین، فرزندان و شاید سامندان نیست، بلکه امروزه تعریف و شکل آن هم فرق کرده است. اصولا خانواده بیش از هرچیز به افرادی اطلاق می شود که با آنها همزیستی دارید . زندگی خانگیتان را با آنها شریک هستید.

برخی از افراد هستند که مثلا با خویشانوندان خود زندگی می کنند و نقش پدر و مادر در خانواده ی آنها وجود ندارد.

مشاوره خانواده تنها برای کمک به رفع مشکلات موجود نیست. بلکه می تواند راهکار ها و روش های مناسب برای پیشگری از بروز هرگونه مشکل در آینده را نیز به شما آموزش دهد. چنانچه فعلا هیچ مشکلی در خانواده تان احساس نمی کنید، به این معنی نیست که نمی توانید از مزایای مشاوره ی خانواده بهره ببرید.

مشاوره خانواده شاخه ی گسترده ایست و می تواند در حل و پیشگیری از بروز بسیاری از مسائل به شما کمک کند.

از طرف دیگر مشاوره خانواده به مشاوره حضوری هم محدود نمی شود، بلکه می توان از راه دور هم آن را انجام داد. امروزه خدمات مشاوره خانواده تلفنی و آنلاین هم به خوبی در دسترس شما قرار دارند.

در ادامه بیشتر به مقوله ی مشاوره خانواده، به عنوان زیر مجموعه ای از علم مشاوره روانشناسی خواهیم پرداخت. چنانچه شما هم مشکلاتی در خانواده تان تجربه می کنید یا حس می کنید خدمات آموزشی مشاوره خانواده می تواند در آینده کمک زیادی به شما بکند، بهتر از با ما همراه باشید.

در ادامه بخوانید : مشاوره ازدواج

مشاوره خانواده چیست

مشاوره خانواده نوعی از مشاوره روانشناسی است که می تواند به اعضای خانواده در بهبود روابط میان خودشان و همچنین حل معضلات موجود، کمک کند.

خدمات مشاوره خانواده معمولا توسط یک روانشناس، یا مددکار اجتماعی معتبر ارائه می شوند. این مشاوران آموزش های حرفه ای  و دانشگاهی دیده اند تا توانشته اند مدرک معتبر ارائه ی خدمات مشاوره روانشناسی را کسب کنند.

مشاوره خانواده

دوره مشاوره خانواده معمولا کوتاه مدت است. مشاوره خانواده ممکن است نیازمند حضور همه ی اعضای خانواده باشد یا تنها کسانی که می توانند یا تمایل دارند در آن شرکت کنند. برنامه درمانی خاص و ویژه ی شما به شرایط خانواده تان بستگی مستقیم دارد. جلسات مشاوره خانواده می توانند به شما آموزش دهند که چگونه ارتباطات خانوادگی تان را، در دوره های استرس زا، و همچنینی پس از پایان جلسات مشاوره،  عمیق تر کنید و بهبود بخشید. همچنین یاد بگیرید خودتان در آینده مشکلاتتان را حل کنید تا در برخورد با معضلی به کمک مشاور احتیاج نداشته باشید.

در ادامه بخوانید : مشاوره آنلاین

 

چرا مشاوره خانواده؟

مشاوره خانواده می تواند به بهبود روابط نامطلوب بین شریک زندگیتان، فرزندتان یا دیگر اعضای خانواده تان کمک بسیار زیادی بکند. ممکن است خوتان متوجه برخی از این مشکلات ویژه مانند مشکلات زناشویی یا مالی شده باشید. یا مشکلات دیگری اعم از درگیری های بین والیدن با فرزندان، تاثیر سوء مصرف مواد روانگردان( مانند مواد مخدر و الکل) بر روی سلامت روانی کل خانواده.

همچنین ممکن است به مشاوره خانواده به عنوان درمانی جنبی در کنار سایر درمان های روحی و روانی احتیاج داشته باشید. به خصوص اگر یکی از اعضای خانواده دچار مشکلات روحی و روانی یا اعتیاد باشد که خودش نیازمند مشاوره روانشناسی است. در چنین مواقعی مشاوره خانواده به عنوانی درمانی تکمیلی به بهبود شرایط خانواده در موجهه با مشکل یکی از اعضا کمک می کند. برای مثال :

  • مشاوره خانواده به افراد کمک می کند تا راحت تر با مشکلات روحی و روانی جدی یک از اعضا، مانند بیماری روانی اسکیزوفرنی، کنار بیایند. اما فردی که به اسکیزوفرنی دچار است خودش باید برنامه ی درمانی انفرادی اش را به صورت جداگانه هم پیگیری نماید. که ممکن است خود شامل مصرف دارو و درمان های یک به یک باشد.
  • در مواردی که یکی از اعضای خانواده دچار بیماری اعتیاد است، مشاوره خانواده می تواند در حین درمان آن عضو، به کل خانواده کمک کند. گاهی اوقات حتی زمانی که هنوز عضو درگیر اعتیاد،  درمان شخصی اش را شروع نکرده هم، مشاوره می تواند به خانواده کمک کند. به این معنی که در چنین مواردی که شاید عضو درگیر اعتیاد مایل نیست برای رفع و درمان آن کاری بکند، مشاوره خانواده علاوه بر تنظیم شرایط خانوادگی، می تواند او را هم ترغیب کند تا برای درمان اعتیادش کاری بکند.

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده می تواند در هر شرایط استرس زا، غم بار، خشونت آمیز و تعارض آور به هر خانواده ای کمک کند. این درمان می تواند به شما و اعضای خانواده تان کمک کند تا بهتر یکدیگر را درک کنید و مهارت های ارتباطی و تعاملی با هم را به خوبی بیاموزید.

در ادامه بخوانید :

آماده شدن برای جلسه ی مشاوره

می توانید از پزشک خانوادگیتان بخواهید تا یک مشاور خانواده خوب را به شما معرفی کند.  سایر اعضای خانواده یا دوستانتان می توانند بر اساس تجربیاتشان به شما راهنمایی های ارزشمندی بکنند. همچنین می توانید از طریق جستجو در اینترنت هم تلاش کنید تا مرکز مشاوره خانواده معتبری پیدا کنید.

مرکز مشاوره خانواد حال کوک ، با کادری مجرب از روانشناسان و روانپزشکان متخصص و حرفه ای، آماده ی ارائه ی خدمات تخصصی مشاوره خانواده به شما عزیزان می باشد. شما هم اکنون می توانید از طریق صفحه ی تماس با ما یا از طریق شماره تلفن های ۲۲۶۳۶۸۵۸ و ۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴ با بوجیکا تماس بگیرید و از خدمات مشاوره خانواده بهره ببرید.

بوجیکا همچینین آماده ی ارائه ی خدمات مشاوره خانواده تلفنی و مشاوره خانواده آنلاین نیز به شما می باشد.

اما بهترین شیوه ی هرگونه مشاوره روانشناسی، اعم از خانواده یا فردی، مشاوره حضوری است.

مشاوره خانواده

پیش از آنکه طرح جلسات درمانی را با مشاور روانشناس بریزید، تلاش کنید تا با ارزیابی های اولیه دریابید که آیا این مشاور مناسب شما و خانوادتان هست یا نه. در زیر به برخی از سوالات که می توانند شما را در این ارزیابی راهنمایی کنند اشارع خواهیم کرد:

  • تحصیلات و تجربه: سابقه ی تحصیلی و تجربیات مشاوری که انتخابش کرده اید چگونه است؟ آیا تجربه ی مشخصی از مشاوره دادن به خانواده هایی با شرایط شما را دارد یا نه؟
  • محل کلینیکش و دسترسی اش: مطبش کجاست؟ چه ساعت هایی در روز را در دسترس هست و مشاوره می دهد؟ در مواقع اضطراری در دسترس هست یا نه؟
  • طول مدت و تعداد جلساتی که برایتان پیش بینی می کند: هر جلسه چقدر طول می کشد؟ جلسات هرچند وقت یکبار انجام می شوند؟ حدودا باید انتظار چند جلسه ی مشاوره را داشته باشید؟

اشتراک گذاری
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است