خوش آمدید - امروز : چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
حبیب‌الله صالحی

حبیب‌الله صالحی

درسال ( ۱۲۹۵ ش)، نوازنده. از نوازندگان خوب و بنام تار بود كه در شاهرود به دنیا آمد. وى لیسانسیه‏ى علوم طبیعى و فارغ‏التصحیل رشته‏ى آهنگسازى از دانشكده‏ى موسیقى ملى بوده و از استادانى چون على اكبر شنهنازى، موسى معروفى و ابوالحسن صبا بهره گرفته است. صالحى علاوه بر آن كه دبیر دبیرستانهاى تهران بود، سالها با رادیو و اركسترهاى مختلف این سازمان نیز همكارى داشت و در اركسترهاى گلها، اركستر بزرگ رادیو تلویزیون و گروه سماعى به عنوان نوازنده‏ى تار همكارى مى‏كرد. صالحى تا ۱۳۵۸ ش با اركستر فرهاد فخرالدینى همكارى داشته است. وى پنجاه آهنگ و پیش درآمد ساخت كه مى‏توان از «پیش درآمد»؛ «رنگ ماهور»؛ آهنگ «بى گناهم»؛ «سایه لرزان»؛ «شكوه انقلاب» و غیره نام برد كه همراه با صداى خوانندگانى چون شجریان و سپهر اجرا شده است. قطعه‏ى كرال او به نام «بنى‏آدم» بسیار مشهور است.[۱]
مرحوم حبیب‏اللَّه صالحى، یكى از نوازندگان خوب و بنام تار بود كه به سال ۱۲۹۵ در شاهرود متولد گشت. از دوران كودكى و تحصیلات ابتدایى وى اطلاعى در دسترس نگارنده نبود ولى او لیسانس آهنگسازى و لیسانس علوم طبیعى از تهران بود و سالها دبیر دبیرستانهاى مركز را عهده‏دار بود. استادان وى على‏اكبر شهنازى، موسى‏خان معروفى و ابوالحسن‏خان صبا بودند كه هر كدام آنها براى آموختن علم موسیقى به شاگرد، كافى است كه آن شاگرد «ره صد ساله را یك شبه طى كند»، مرحوم صالحى از وجود این سه استاد بزرگ و نام‏آور موسیقى اصیل ایران بهره‏ها برد و همین آموخته‏ها موجب شد تا در آینده خودش جزو بزرگان موسیقى ایران و نوازنده تار قرار گیرد. وى داراى برگ صلاحیت تدریس تار و ردیف موسیقى ملى ایران از وزارت ارشاد اسلامى و فارغ‏التحصیل رشته آهنگسازى از دانشكده‏ى موسیقى ملى نیز بود، او از سال ۱۳۲۲ همكارى خود را با رادیو آغاز و در اركسترهاى گلها، اركستر بزرگ رادیو تلویزیون، اركستر استاد مهدى مفتاح و گروه سماعى به عنوان نوازنده، تار همكارى مى‏كرد و یكى از ردیف‏دان‏هاى خوب كشور بود و شاگردان بزرگى در همین زمینه تربیت نمود. ۵۰ آهنگ و پیش‏درآمد ساخت كه مى‏توان از: «پیش‏درآمد» و رنگ «ماهور»، آهنگ «بى‏گناهم»، «شاخه گل ۲۱۳»، «سایه لرزان»، «به كنارم تو بمان»، «یك قطره اشك»، «شكوه انقلاب»، «شهر تو»، همراه با صداى خوانندگانى مثل: شجریان، سپهر و غیره… اجرا شد از این ۵۰ آهنگ تعدادى از آنها براى اركسترهاى بزرگ رادیو كه قطعه‏ى كرال به نام «بنى‏آدم» او شهرت كامل دارد و این آثار در رادیو اجرا و پخش گردیده.
مرحوم حبیب‏اللَّه صالحى مدتها سمت معاونت كلاس استاد شهنازى را در هنرستان به عهده داشت و هنگام مرگ حدود چهل سال سابقه‏ى نوازندگى داشته كه ۳۵ سال آن فقط همكار با رادیو و اركسترهاى مختلف این سازمان بود، همكارى وى با اركستر فرهاد فخرالدینى تا سال ۱۳۵۸ ادامه مى‏یابد، روانش شاد باد.
نوازنده، استاد.
تولد: ۱۲۵۹، شاهرود.
درگذشت: ۱۳۵۸٫
حبیب‏الله صالحى لیسانس علوم طبیعى از تهران بود و سال‏ها دبیر دبیرستان‏هاى مركز را عهده‏دار بود. استادان وى على‏اكبر شهنازى، موسى معروفى و ابوالحسن صبا بودند. وى داراى برگ صلاحیت تدریس تار و ردیف موسیقى ملى ایران از وزارت ارشاد اسلامى و فارغ‏التحصیل رشته‏ى آهنگسازى از دانشكده‏ى موسیقى ملى نیز بود. او از سال ۱۳۲۲ همكارى خود را با رادیو آغاز و در اركسترهاى گل‏ها، اركستر بزرگ رادیو تلویزیون، اركستر مهدى مفتاح و گروه سمعى به عنوان نوازنده‏ى تار همكارى مى‏كرد. وى همچنین به آموزش شاگردانى همت گماشت. پنجاه آهنگ و پیش‏درآمد ساخت كه مى‏توان از: «پیش‏درآمد» و «ماهور»، آهنگ «بى گناهم»، «شاخه گل ۲۱۳»، «سایه‏ى لرزان»، «به كنارم تو بمان»، «یك قطره اشك»، «شكوه انقلاب»، «شهر تو» همراه با صداى خوانندگانى مانند: محمدرضا شجریان، غلامعلى شهپر و غیره اجرا شد. از این پنجاه آهنگ تعدادى از آنها براى اركسترهاى بزرگ رادیو كه قطعه‏ى كرال به نام «بنى آدم» او مشهور است انتخاب شد.
حبیب‏الله صالحى مدت‏ها سمت معاونت كلاس استاد شهنازى را در هنرستان به عهده داشت. همكارى وى با اركستر فرهاد فخرالدینى تا سال ۱۳۵۸ ادامه یافت.

اشتراک گذاری مطلب
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است