خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
آلبرت روسل

آلبرت روسل

آلبرت روسل (به فرانسوی (Albert Charles Paul Marie Rousselآهنگساز فرانسوی در ۵ آوریل ۱۸۶۹ به دنیا آمد و در ۲۳ اوت ۱۹۳۷ در گذشت.
روسل در موسیقی از استعدادی شگفت آور برخوردار بود.پیانو را به خوبی فرا گرفت ، با این حال همیشه رویای دریانوردی را در سر می پروراند.در ۱۸۸۷ د رمدرسه ی دریانوردی پذیرفته شد.ابتدا به (بوردا) در (برست) و سپس به (داکار) و (اسکندریه) رفت.سرانجام از خاور دور سر درآورد.پس از تحصیل مقدماتی کمپوزیسیون زیر نظر (ی.کوسزول) ، مدیر کنسرواتوار (روبکس) ، با جدیت به تحصیل موسیقی پرداخت.در ۱۸۹۴ از شغل دریانوردی دست کشید ، در پاریس اقامت گزید و با (ا.ژیگو) روی ارگ ، هارمونی ، کنترپوان و فوگ کار کرد.

از ۱۸۹۸ تا ۱۹۰۵ در (شولا) و زیر نظر (ونسان دندی) کمپوزیسیون آموخت. سپس خود نیز استاد کنترپوان در (شولا) شد و دوازده سال از ۱۹۰۲ تا ۱۹۱۴ در آنجا تدریس کرد.

از میان شاگردانش می توان از (لوفلم) ، (رولان مانوئل) و (مارتینو) نام برد. نخستین آثار مهم روسل یک (تریو با پیانو)و(رستاخیز) برای ارکستر در ۱۹۰۲ و ۱۹۰۳ ساخته شدند.در ۱۹۰۸ به کامبوج و هندوستان رفت و موسیقی آن نواحی را به سوقات آورد.از این پـس زندگی روسل وقف آهنگسـازی شد.تـنا به سبـب جنـگ در فعـالیـت او فاصله افتاد ، در ضمن در ۱۹۳۰ نیز به ایالات متحد آمریکا سفر کرد.روسل خصوصیات استثنایی داشت ، در موسیقی او اعتدال و ارزش های معنویش به خوبی مشاهده می شود.

سبک کار او مجموعی از کیفیات سلیقه ای ، واقع بینی و عظمت است. در نخستین بخش آثارش : “ضیافت عنکبوت” و “احضار” تاثیر فرانک از ورای (دندی) و (دوبوسی) در کنار سلیقه ای شخصی از فرم های کلاسیک و حساسیت فوق العاده به چشم می خورد.
روسل به این ترتیب خود را در حاشیه ی امپرسیونیسم نگاه داشت و پس از جنگ تمام اصالت نبوغ خود را بروز داد.سنفونی های ۴،۳،۲ ،(سوییت در فا) و(باکوس و آریان) نمونه های موجزتر از این خصوصیات هنری بودند.در آثار او تخیلی بسیار فانتزی همواره در چارچوب فرم های کلاسیک قرار می گیرد.
کارهای اصلی : تاتر: (ضیافت عنکبوت) ، (باکوس و آریان) ، (آنئاس).باله ها :(پادماواتی) ، اپرا باله ، اپرای (تولد غنا) ، اپرا بوف (وصیت نامه ی عمه کارولین) ، موسیقی صحنه ،
موسیقی آوازی : (احضار) برای تکنوازی ، کر و ارکستر ، (پسوم ۱۳۰) برای تنور ، کر و ارکستر ، کرهای آکاپلا ، ۴۰ ملودی.ارکستر : ۴ سنفونی ، (سوییت در فا) ، (سینفونیتا) برای سازهای زهی ، کنسرتو پیانو ، کنسرتینوی ویلنسل.
موسیقی مجلسی : (تریو با پیانو) ، (تریو زهی) ، کوارتت زهی ، ۲ سونات برای ویلن و پیانو ، قطعاتی برای فلوت ، قطعاتی برای پیانو از آن ها : (سوییت اپوس ۱۴) و (سوناتین).
آثار برجسته : (باکوس و آریان) (مونش) ، (ضیافت عنکبوت) (آنسرمه) ، سنفونی های ۳و۴ (مونش) ، (سرناد اپوس ۳۰) و (سینفونیتا) (ریستنپارت).

اشتراک گذاری مطلب
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است